Povpraševanje

YouTube video oglaševanje

Želite povečati prepoznavnost svojega podjetja oz. blagovne znamke? Uporabite YouTube video oglaševanje!

YouTube oglaševanje

Zakaj video oglaševanje?

Video oglaševanje deluje na več človeških čutov kot katero koli drugo oglaševanje. Video vsebuje zvok, sliko v gibanju in tudi tekst, zato velja za eno izmed najmočnejših orodij v oglaševanju. Z videom lahko poveste svojo zgodbo ter prikažete svoj izdelek ali storitev na izviren način. Z njim imate neomejene možnosti za ustvarjanje. Video je tudi eno izmed priljubljenih orodij novega koncepta v trženju – Content oz. vsebinskega marketinga.

Bodite video-napredni in dobro oglaševani.

Video že, vendar zakaj na YouTubeu?

Videi oziroma videooglasi se oglašujejo v večji meri še vedno na televiziji, vedno več pa tudi na spletu. Raziskava kaže, da je 63 % prikazov na televiziji s strani gledalcev spregledanih. Spletni video portali, kot je YouTube, pa beležijo bistveno manj spregledanih oglasov. Na YouTubeu jih je spuščenih le 47 %. YouTube je izredno popularen spletni video portal. Zanimivo je dejstvo, da v Sloveniji internet uporablja 78 % ljudi, od tega pa je 73 % uporabnikov, ki uporabljajo YouTube. Z video oglaševanjem na YouTubeu lahko dejansko dosežete 57 % populacije starejše od 16 let.

Če oglašujete na YouTubeu, lahko oglašujete ob pravem času, pravim osebam in na pravem mestu.

YouTube zato, ker plačate samo za realizirane oglede

Pri televizijskem zakupu oglasnega prostora plačate fiksno ceno, ne glede na doseg. Pri videooglasih na YouTubeu pa plačate samo takrat, kadar se nekdo odloči in dejansko vaš oglas pogleda. Verjetno ste že opazili števec, ki odšteva čas do možnosti preskoka in gumb, s katerim se lahko preskoči oglas. YouTube omogoča uporabniku, da po 5 sekundah ogleda preskoči oglas, oglaševalcu pa daje s tem možnost, da vidijo njegov oglas samo zainteresirani. Oglas se tako plača samo takrat, ko uporabnik gleda oglas vsaj 30 sekund. Zakaj bi torej zapravljali denar na ljudeh, ki jih vaš izdelek ali storitev ne zanimata?

YouTube zato, ker omogoča targetiranje

Oglas na YouTubeu lahko targetirate na točno določeno ciljno publiko. Oglas se targetira glede na kombinacijo spola, starosti, zanimanja in gledanja vsebin. Usmerite pozornost k pravim ljudem, na podlagi tega, kdo so, kje se nahajajo in kaj jih zanima, na primer: moški v starosti od 18–34 let v Sloveniji ali ženske, ki imajo rade potovanja.

YouTube zato, ker omogoča ogled na vseh napravah

Ljudje so vedno v gibanju in imajo pri sebi skoraj na vsakem koraku elektronske naprave, pametne telefone, prenosnike ali tablice.

  • 46 % vseh YouTube oglasov si uporabniki ogledajo na namiznih napravah.
  • 28 % vseh YouTube oglasov si uporabniki ogledajo na tablicah.
  • 26 % vseh YouTube oglasov si uporabniki ogledajo na mobilnih napravah.

YouTube zato, ker lahko preverite rezultate

Brezplačna YouTube analitična orodja omogočajo razumeti, kdo gleda vaše oglase in kakšno interakcijo imajo z njim.