Povpraševanje

Vhodni (inbound) marketing

Inbound marketing

Kaj je inbound marketing?

Inbound marketing je skupno poimenovanje za način promocije blagovne znamke ali podjetja prek spletnih dnevnikov (blogov), podcastov, video-vsebin, e-knjig, e-novic, študij, optimizacije spletnih strani, družbenih omrežij in drugih oblik vsebinskega marketinga.

Bistvena razlika v primerjavi z outbound marketinškimi prijemi je ta, da pri inbound načinu promocije poskrbimo, da bomo s kakovostno vsebino in drugimi prijemi prišli do uporabnikov na organski način, da bomo torej uporabnike na spletno mesto pridobili s prisluženo pozornostjo, ki je posledica dodane vrednosti ustvarjenih vsebin.

Primer inbound marketinga

Klasičen primer inbound marketinga je blog, ki ga pišemo z namenom ustvarjanja vsebin z dodano vrednostjo na našem spletnem mestu ali pri kateri izmed gostujočih platform, kot je npr. Blogspot. Če smo npr. hotel v Ljubljani, lahko pišemo o znamenitostih ali drugih uporabnih informacijah za turista, ki bo v naši prestolnici preživel dan ali dva (ne nujno v vašem hotelu). Na blog lahko vključimo obrazec za e-novice in obiskovalca povabimo k brezplačnemu vpisu in če so naše vsebine kakovostne, bo gotovo kdo od obiskovalcev želel več. Poleg teh e-novic lahko uporabniku dodatno ponudimo brezplačen vodič (e-knjigo) po Ljubljani, ki ga prejme, če vpiše svoj elektronski naslov. Lahko ustvarimo YouTube profil in nalagamo videe dogodkov, ki so se zgodili v Ljubljani, prav tako lahko slike teh dogodkov objavimo v galerijo Flickr in hkrati o dogajanju obveščamo sledilce na Twitterju in Facebooku. Vsa ta vsebina pa bo ob pravilni umestitvi povezav na vašo spletno stran vplivala tudi na vaš organski obisk.

Kaj ni inbound marketing?

Inbound marketing gotovo niso vsebine, ki so prepisane z drugih spletnih mest in mailing baze, zgrajene s pomočjo raznih nagradnih iger, blogi z malo kakovostne vsebine in velikim številom linkov (povezav) ter druge vsebine z malo ali nič dodane vrednosti za porabnika.

Za kakovosten inbound marketing potrebujete kvalitetno ekipo, zato stopite v stik z nami in poskrbeli bomo, da bodo porabniki prek vhodnega marketinga prišli do vas!