Povpraševanje

Merjenje vidljivosti v spletnih iskalnikih

Iskalnik Google uporablja kar 95 % vseh uporabnikov interneta v Sloveniji. Kako izkoriščate ta potencial?

W3B merjenje vidljivosti

O potencialu in vidljivosti

Ocenjujejo, da Google v sekundi sprocesira nekje 40.000 iskanj. Vsakič, ko nekdo v iskalnik vpiše ključno besedo, ki je v povezavi z vašo storitvijo ali izdelkom, vaša stran pa ni umeščena na prvo stran, ste izgubili prikaz. Izgubili ste morda tudi potencialnega naročnika ali kupca.

Organsko razvrščanje spletnih strani v iskalnikih je posledica algoritma, na katerega vpliva vrsta dejavnikov. Še bolj kot samo razvrščanje, je pomembno spremljanje, merjenje in vrednotenje vidljivosti na spletu, za kar smo pri W3B s pomočjo partnerjev razvili lasten algoritem vidljivosti in potenciala. Z našim orodjem lahko spremljamo stanje in napredek pozicij ključnih besed v spletnih iskalnikih glede na napravo in lokacijo uporabnika na dnevni, tedenski ali mesečni osnovi.

Primer:

Dve osebi, ki bosta delali ročno analizo pozicij za iste ključne besede, ne bosta prišli do enakih rezultatov, saj so rezultati prilagojeni glede na zgodovino, predvsem glede na predhodno obiskane spletne strani.

Naše orodje je natančno in neobremenjeno z zgodovino iskanj, zato omogoča nevtralno oceno položaja v iskalnikih.

Z merjenjem vidljivosti lahko ocenite oziroma dobite vpogled v lastno učinkovitost aktivnosti na spletu. Merjenje z našim orodjem omogoča spremljanje več ključnih besed oziroma spletnih strani naenkrat. Poleg tega omogoča tudi spremljanje konkurence ter primerjavo z njo. Pri merjenju vidljivosti je ključna sprememba, ki temelji na časovnem intervalu, in primerja med seboj zgodovinske podatke s trenutnimi podatki. Prednost merjenja vidljivosti z našo pomočjo je tudi v tem, da je posledično vaše reagiranje ob poslabšanju vidljivosti oziroma zdrsu s položaja v iskalnikih zelo hitro (npr. ob prenovi spletne strani, ob spremembi pristajalnih strani, spremembi strukture strani ipd.).

Mobilno

Naše orodje posebej omogoča merjenje pozicij oziroma vidljivosti mobilnih spletnih strani.

Lokacijsko

Preverite in primerjajte razvrstitev vaših spletni strani na določeni lokaciji, na primer na lokaciji, iz katere prihajate, ali lokacijah, ki vas dodatno zanimajo. Razvrstitev spletnih strani lahko preverite glede na državo, regijo, občino ali mesto.

Primeri:

  • Prihajate iz Ljubljane in vas zanima, kako se vaša spletna stran pozicionira v spletnem iskalniku v Mariboru.
  • Prihajate iz New Yorka in vas zanima, kako se vaša spletna stran pozicionira v spletnem iskalniku v New Yorku.
  • Prihajate z Dunaja in vas zanima, kako se vaša spletna stran pozicionira v spletnem iskalniku v Pragi.

YouTube iskalnik

YouTubeov iskalnik je 2. največji iskalnih na spletu, videi pa so vedno bolj priljubljena oblika komuniciranja v marketingu. Posledično pomeni, da jih je vedno več in je dobra pozicija videa v iskalniku YouTube toliko bolj pomembna. Naše orodje omogoča, da vedno veste, kaj se dogaja. Tako lahko tudi na YouTubeu spremljate oziroma merite vidljivost vašega videa.

Index potenciala in vidljivosti

V sklopu naše storitve izračunamo potencial in vidljvost za vašo spletno stran. Na željo pa vam lahko tudi operativno s pomočjo optimizacije pomagamo pri dosegu višje vidljivosti.

Kaj nudimo?

  • Merjenje pozicij spletnih strani in ključnih besed na vseh pomembnejših iskalnikih: Google, Bing, YouTube, Yahoo ipd.
  • Dnevno, tedensko in mesečno spremljanje razvrščanja spletnih strani v iskalnikih.
  • Natančno statistiko (razvrstitveni podatki, indeksacija spletnih strani, iskalni volumen ključnih besed ipd.).
  • Napredno filtracijo podatkov in primerjavo na vseh nivojih.
  • Način in frekvenco poročanja po dogovoru.
  • Index potenciala.
  • Index vidljivosti.