[MOBILNO] Kako se podjetja in blagovne znamke pozicionirajo na Google iskalniku?

25. 9. 2015, avtor prispevka: Denis Jakin.

Ob naši novi pridobitvi, orodju za merjenje vidljivosti v iskalnikih, nas je seveda najprej zanimalo to, kar zanima vsakega, ki se trenutno udejstvuje na področju optimizacije za iskalnike: kakšni so rezultati na mobilnih napravah v primerjavi z namiznimi računalniki po t.i. Mobilegeddonu? Pa poglejmo!

W3B Mobilegeddon, merjenje pozicij v iskalniku

Najprej smo preverili nekaj višje uvrščenih podjetij na področju zavarovalništva. V spodnji tabeli vidite, na kateri poziciji je določena zavarovalnica za posamezno ključno besedo tako na namiznih računalnikih kot na mobilnih napravah ter ali ima stran, prilagojeno mobilnim napravam (t.i. responsive).

W3B Analiza ključnih besed

Kot lahko vidimo, ima samo Zavarovalnica Maribor stran, prilagojeno mobilnim napravam, vendar zaradi tega ne dosega boljše vidljivosti. Za preverjanje prilagodljivost vaše spletne strani mobilnim napravam si lahko pomagate z brezplačnim orodjem, ki ga najdete tukaj.

Med rezultati sta najbolj opazni razliki med ergo.si in zav-mb.si pri ključni besedi zavarovanje (slovenski jezik), vendar nič drastičnega.

Kaj pa trgovci? Za primer smo vzeli mimovrste.com, ki nima spletne strani, prilagojene mobilnim napravam.

W3B Analiza ključnih besed Mimovrste.com

➜ Celotno tabelo z rezultati najdete tukaj

Iz podatkov lahko sklepamo, da v tem trenutku še ni bistvene razlike med rezultati na namiznih računalnikih in mobilnih napravah. Kakšno bo stanje v bližnji prihodnosti, pa lahko spremljate z uporabo našega orodja.

Želite preveriti, kako se vaše podjetje ali blagovna znamka pozicionira na mobilnih napravah? Izpolnite obrazec za BREZPLAČNO* preverjanje.

Vaša domena (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše ključne besede (ni obvezno)

V podjetju W3B spoštujemo in varujemo zasebnost podatkov.

*Ponudba za brezplačno preverjanje velja za enkratno preverjanje pozicij ene domene.

W3B, d.o.o., Hribarjevo nabrežje 13, 1000 Ljubljana, Slovenija (EU). W3B info@w3b.si W3B (01) 292 73 37 W3B Zemljevid
© 2007 - 2018 W3B, d.o.o., vse pravice pridržane. W3B je registrirana blagovna znamka.